Чертог Бусла-Рода (птица)

Чертог Бусла-Рода (птица)

2 - 26 фебруара

Бог покровитељ: Бог Род-дрво Ива

Овај чертог заузима седмо место у српском и старословенском хороскопу- Великом Кругу Сварога, заштитник овог магичног знака је Бог Род – предак свих Богова и једини владар свега на земљи и у свемиру.

Опис чертога Бусл може се сабрати у недоглед, јер се много тога може рећи, међутим, за представнике овог знака постоје генерализоване особине које су карактеристичне за већину људи. У древном словенском језику Бусел је рода, чија је слика одувек била повезана са стварањем добра на земљи.

Људи рођени у знаку Бусла су благи , умерено емотивни и флексибилни. Увек покушавају да одржавају ред не само у кући, већ и у својим сопственим мислима, текућим пословима и личним везама. Они су по својој природи мирни и спокојни, али ако им се неко стално меша и смета у постизању зацртаног циља, Рода неће то толерисати и даће достојан отпор. Посебну важност придају породичним вредностима, за очување и унапређење породице спремни су за самопожртвовање.

Хлад дрвета Ива (врба-salix carpea) веома прија људима рођеним у овом знаку . Само дрво врба има лековита и магијска својства па су је хришћани брже боље себи присвојили , те тако имамо Врбицу за празник , врло често се користи као шиба за казну , али уствари она је лековита , може послужити за скидање температуре или избацивање токсина из организма у сауни (шибањем мокрог тела).


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Може се тумачити на различите начине, али треба приметити да талисман чертога Бусла има блиску везу са женама.
Заштитни талисман даје лепим представницима човечанства натприродне способности и чудесне моћи стварања лепог и вечног. Врло једноставно не би се у нашем наРоду уврежило мишљење да Рода доноси децу тек тако . Ове жене су по правилу многодетне мајке, осим у случају претерано модерног и европског начина живота. Узгред, свето дрво врба је, према народним веровањима, у стању да саосећа са човеком и одузме муку или тугу и олакша човеку, а шта су жене него лепши ,паметнији пол , ослонац стуб и кичма сваке породице ! То добро знамо да иза сваког успешног човека стоји верна жена ! . Жене рођене у овом знаку су благе , верне и радне . Привржене су породици.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Мушке роде су прави пријатељи, спремни да у сваком тренутку прискоче у помоћ, што се не може рећи о женама које су навикле да постижу своје циљеве насамо – без икакве спољне помоћи. Жене не воле да деле своје тајне или тајна знања.
Мушкарци се, међутим, лакше уздижу, неће пропустити прилику да спроведу заједнички експеримент и склони су учењу нових информација како би касније могли поделити своја искуства и знања са онима којима је то потребно. Мушкарци користе апсолутно све прилике да својим рукама побољшају себе и свет око себе.

Словенски талисман чертог Бусл штити самохране жене и мушкарце истраживаче, јер идеално спаја оба принципа, без којих се живот на земљи не би могао изнова и изнова рађати.

Иди на врх