Чертог Вепра

Чертог Вепра

22 септембра - 12 октобра

Бог покровитељ: Творац небески судија - дрво Крушка

Први од 16 знакова-чертога у Кругу Сварога. Почећемо описом Бога покровитеља . Творац . При томе карактеристика овог Светлог Бога остаје иста , Он је небески судија који се брине за поредак свега у свемиру па и на Земљи.Овај мудри судија тражи од свих , а посебно од људи рођених у знаку вепра поштовање свих канона у циљу очувања чистоте свога Рода правде и поштења.

Људи рођени у овом знаку не трпе неправду и веома су посвећени духовној чистоти и поштовању древних традиција . Док су мали вепрови  свадљиви и често намећу своју тачку гледишта , како одрастају ова црта се мења . Постају благоразумни , паметни и логично прилазе проблемима у животу . Црта поштовања и традиција им остаје до краја живота. Вепар не подноси лаж, лицемерје и дволичност, ове особе су обично веома искрене , некада чак и на своју штету . Вепрови су веома креативни . 

Крушка која њима одговара, је свето дрво код старих Словена и Срба све до данас . За крушку се веровало да је веза између света Јави и Нави. Веома често су сађене у Капиштима , те су се разне светковине спроводиле баш под крушком . Вепровима необично прија плод као и све што је израђено од овог дрвета .


Карактеристике жена рођених у овом знаку :

Лепша половина рођена у овом знаку се труди прво да створи породично огњиште , а тек онда јури за каријером . Отвореност , правдољубље и жеља да се помогне људима у невољи чини ове жене правим ћеркама светлих Богова и достојним припадницама свете Расе . Жене се разликују по својој тајанствености од мушких припадника овог знака, што им је иначе у природи и суштини бића. Жене које носе талисман са знаком вепра не носе само украс, већ овај талисман представља директну везу са Богом покровитељем и помаже им позитивном енергетиком у достизању свих животних циљева.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку :

Мушким вепровима је одлика креативност. Самим тим ове људе прати успешност на послу кога се лате , такође сваки почетак новог посла овенчан је успехом. Врло су правдољубиви и улажу све своје напоре у то да правда победи . Не трпе и то отворено показују : лаж, лицемерје , дволичност. Одликују се мудрошћу , имају уравнотежену нарав , правдољубиви су и веома креативни .Захваљујући својој упорности вепрови веома често заузимају руководећа места на послу и веома често су овенчани славом праведног и вредног руководиоца.

Иди на врх