Чертог Врана

Чертог Врана

18 децембара - 8 јануара

Бог покровитељ: Коляда - дрво Ариш-Кедар

У петом сектору Великог Свароговог Круга налази се знак Врана. Веома је интересантан овај знак јер има два покровитеља истовремено – Црнобога и Коледо.

Непромењен вековима, моћни заштитник људи рођених током овог периода је моћни Бог- Црнобог, који неуморно контролише улаз кроз капију између светова и у стању је да контролише кретање звезданог неба. У неким изворима се може сазнати да је Црнобог Велики Судија људских судбина, посматрајући све што се догађа из птичје перспективе и одлучује којим тестом ће „наградити“ људе да би их водио кроз тежак Пут Духовног Савршенства.

Бог Коледо је заштитник пољопривредника и контролише бескрајни проток времена, управљајући великим променама у животу сваке особе – не само представнике овог знака. У част Свевишњег Бога, Словени су одржавали свечани празник назван Менари, што у преводу значи дан промена. Од овог дана почињало је ново рачунање времена, још један круг живота и особа је требало да се припреми за све могуће промене. Празник се одржава на дан зимског солстиција. Такође, Бог Коледо представио је људима Мудре Веде и нови систем рачунања времена, који се звао Календар (Колядинъ Даръ) поклон овог светлог Бога користи се до данас- бар његов назив за рачунање времена.

Вране су по својој природи посебно активни, енергични и мотивисани људи који су навикли да ефикасно
решавају било које проблеме. Значење овог знака подразумева неумољиву потрагу за духовним саморазвојем и постизањем циљева. Представници овог знака немају тенденцију да остају сами, јер недостатак пуне комуникације доводи до моралне исцрпљености. Међутим, у већини случајева, вране су окружене довољним бројем верних и оданих пријатеља који су спремни да помогну у тешкој животној ситуацији, тако да су увек у центру пажње. Вране су пуне енергије, која захтева излазак, па своје слободно време не посвећују лењости и празном ходу, већ упражњавању спорта или дугим шетњама са пријатељима на свежем ваздуху. Карактер људи рођених у овом знаку је мекан и флексибилан, али ако им стално звоцате,могу показате према вама одбојност. Чертог Врана помаже откривању скривених талената и реализацији себе у различитим областима живота.Кедрове семенке(пињоли) или било шта направљено од кедра прија вранама.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Ради љубави су спремне на сваку жртву, због осећања покушавају главом кроз зид, што често доводи до тужних резултата – остају саме. Међутим, у већини случајева ипак успевају да пронађу сродну душу и заједно направе угодно гнездо у коме ће живети до краја свог живота.

Жене рођене у овом знаку често су осетљиве, јер је њихова рањива природа врло осетљива на све врсте увреда, понижења, па чак и умесне шале. Жене, попут мушкараца, имају тенденцију да отварају нове хоризонте и уче тајне универзума. У васпитању будућег потомства оне показују своју најбољу страну, јер су за дете драга мајка, блиски пријатељ и мудри саветник, све у једном…

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Често повезују свој живот са лечењем-видањем рана, јер Црнобог штити развој овог подручја. У овом случају, талисман чертог Вране помаже да се стекне потребна вештина и знање како у традиционалној тако и у алтернативној медицини. Вране од раног доба показују магичне склоности, али у савременом свету се томе не придаје значај, приписујући све дивној игри дечије маште.Врло су агресивни , виспрени и иду право до свог циља, у исто време пуни су љубави према свом Роду.

Ако врана од своје ране младости буде васпитан да се труди и не предаје као и да користи своје психичке способности, у будућности ће своме Роду моћи да донесе више користи. У томе може да помогне талисман чертог врана који ће креативну енергију детета усмеравати у правом смеру. Вране често постају учитељи и мудри ментори, јер воле да пренесу своје знање и искуство другим генерацијама, чувајући на тај начин древне традиције свете Расе.

Иди на врх