Чертог Вука

Чертог Вука

27 фебруара - 23 марта

Бог покровитељ: Велес - дрво Топола

Чертог Вук је осми знак српског и старословенског хороскопа и Великог Свароговог Круга, чији је покровитељ један од најпаметнијих и најмоћнијих Богова словенског пантеона – Велес.

Свето дрво овог знака је топола, коју људи широко поштују због своје способности да апсорбују негативно у ваздуху. Топола је по својој природи „енергетски вампир“ и апсорбује негативну енергију не само из окружења, већ и од људи. Ако посадите дрво у близини куће, тада се власници могу осећати потиштено. То се објашњава једноставно – топола је у стању да одузме животну енергију особе. Да би очистили кућу од негативне енергије или ублажили напету атмосферу, стари Словени су обично користили мале комаде дрвета које су стављали по различитим угловима разних соба.

Рођени у овом знаку су прави грабљивци-предатори „по рођењу“. Њихово понашање у одређеним ситуацијама често подсећа на карактеристичне навике дивљег вука. Усамљеност је типична за вукове људе, јер није увек могуће наћи заједнички језик са колегама из посла или пријатељима. Вукови су инхерентно непроменљиви интроверти, па се често плаше тесног контакта са људима око њих. Бог Велес – покровитељ ових људи, помаже својој „деци“ на сваки могући начин, обдаривши их мудрошћу, открива унутрашњи потенцијал и развија интуицију. Велес посебну пажњу посвећује креативним личностима и једноставним занатлијама који неуморно раде за добро свог Рода. Велес је покренуо кретање света, које је створио Сварог, и довео у равнотежу природне елементе, тако да је у стању да промени устаљени ток живота.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Посебну пажњу посвећују је васпитању потомства, оне штите огњиште и способне су да постигну одличне резултате у било којем настојању. Каријера бледи у сенци породице када се роди беба. Нису за повремене састанке и краткорочне романсе, већ више воле да пронађу једног животног партнера са којим ће се осећати сигурно. Међутим, пронаћи сродну душу женским вуковима често је веома проблематично, јер није сваки мушкарац у стању да издржи њихов темпераментни карактер.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку :

Одликују се по благо ратоборном и агресивном карактеру, али то није изненађујуће, јер их је и сама природа наградила таквим особинама. Агресивност и одлучност помажу им да брзо постигну личне циљеве и постигну успех у различитим областима живота. У већини случајева мушкарци проводе време сами, али њихова одабрана професија може више него надокнадити овај недостатак. Вукови су одлични правници, приватни истражитељи, научници, инжињери и новинари. У брзој потрази за новим сазнањима, Вукови не прате време, и зато се не осећају усамљено и ускраћеним за пажњу.

Иди на врх