Чертог Девана

Чертог Девана

29 августа - 21 септембра

Бог покровитељ: Жива - дрво Јабука

Чертог Девана, у шеснаестом сектору Великог Сварожијег Круга, налази се један од најлепших божанских знакова – Девана, чији је опис директно везан за име Богородице Живе, веома поштованој у словенској култури. Доброћудна и милосрдна Богиња мајка је читавог Универзума и рађа апсолутно чисте, беспрекорне људске душе са способношћу да се реинкарнирају на огромним пространствима Земаља Велике расе. Свето дрво чертога Деване је сочна јабука која се сматра симболом препорода и вечног живота. Увек је младо и цветајуће стабло повезано у словенској култури са свесним избором који је суђен сваком човеку. Плодови јабуке су се често користили у верским обредима и предвиђању будућности, а такође су били саставни атрибут љубавне магије. Дрво представља природно женско начело и непоколебљиву лепоту унутрашњег људског света.

Мушкарце и жене рођене у овом периоду одликује завидна одлучност, жеђ за новим знањима и одлучност која им омогућава да пронађу најоптималнији начин из било којег застоја. Значење чертога Девана је очување људских вредности на земљи, жеља за духовним само усавршавањем и наставком људског рода. Живини штићеници су склони превеликој радозналости и способни су да обраде велику количину информација у кратком времену. Деване су по својој природи често нестрпљиве, што се изражава и њиховом импулсивном природом. Склони су да циљеве постижу искључиво сами, без тражења помоћи споља, и у већини случајева се са тим задатком носе веома успешно. Симбол Девана симболизује разумевање тајних сазнања која постају доступна само одабраним представницима Расе.

Жеља за потпуном независношћу одликује готово све представнике чертога Девана.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Рођени под овим божанским знаком, готово никада немају потешкоћа да имају децу, јер Жива показује велику милост трудницама и женама у порођају, помажући им да испуне своју природну функцију без нежељених утицаја на здравље.Талисман Чертог Девана штити од разних несрећа, злог ока и оштећења, а такође поуздано штити од негативних утицаја мрачних сила. Жене Деване успевају да створе необично јаке породице у којима владају топла и угодна атмосфера, међусобно разумевање и поштовање. Жене обично налазе свој истински позив у креативној активности, што им омогућава да у потпуности открију свој унутрашњи потенцијал.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Одликују се благим карактером, добром природом и сусретљивошћу. За њих није типично да ступају у сукобне ситуације, али то не значи да ће доживети понижење. Ако је потребно, снажни представници Деване снажно ће одбити зле силе које су ризиковале да уђу у лични простор и повреде част. Унутрашња креативна енергија обично налази примену у уметничком или музичком стваралаштву. Мушкарци Девани одрастају као песници, научници и филозофи. Због жеље за недостижним висинама, људи из чертога Девана постају руководиоци прве класе и безусловне вође који умешно могу да организују рад својих подређених.

Иди на врх