Чертог Змија

Чертог Змија

26 новембра - 17 децембра

Бог покровитељ Семаргл - дрво Липа

Четврти знак Великог Свароговог Круга је змија. Људи рођени у овом знаку су под покровитељством Бога Семаргла. Он је познат у неким словенским племенима као Огњебог. Он је чувар пречисте Сварге ии Бог разјареног пламена светога Огња. Храбри и непобедиви ратник.

Дрво које је блиско овим људима је липа. Липа је код Срба и свих других Словена асоцијација на породичну срећу и природну лепоту . Мирис липе , чај од липе или чак боравак у хладу овог дрвета необично прија људима рођеним у овом знаку .Некада су Словени од липовог дрвета правили прибор за јело , као и лопате и остале алатке у кући , не мали број Словена сматра да је Липа дрво-Мајка . Талисман који би требало да носе, је необично важан знак у веровањима Словена, представља звезду према којој се равнајући и имамо стари Колядинъ Даръ –календар.

Представници овог знака се одликују огромном енергијом, показују радост живота и сву енергију усмеравају на добра дела. Ретко ћете видети људе у овом знаку да седе , они су веома активни и у сталном покрету . Ове људе не треба успоравати поготово на духовном путу . Не подносе статику и учмалост. Веома су проницљиви и имају способност да осете емоције саговорника . Овим људима је својствено да се лако упознају и подрже разговор сваког типа. Змије су интелигентни људи који због свог ватреног знака стреме ка самопрочићењу свог карактера и ослобађању од црних мисли.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Иако изгледају нежно и ломљиво, жене у овом знаку имају способност решавања глобалних проблема. Неретко се налазе на положајима од изузетне важности за науку и знање целог човечанства. Ове жене од малог узраста скрећу пажњу на себе не само паметним и добримм делима, већ и урођеном снагом да свакога заинтересују за разговор са њима. У породичном животу се особито труде да васпитају децу, некада су престроге, али су способне да награде поготову ако дете покаже успехе у школи. Оне јако добро осећају свог саговорника и користе то да испуне своје циљеве окрећући разговор увек у своју корист.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Увек трезвено оцељују ситуацију и решавају је у своју корист. У њима гори божански пламен те их тера напред и увек ка победи и остварењу циљева. Веома су храбри упорни и разговорљиви. Једном речју прави ратници. Имају одличну предиспозицију за бављење спортом.

Препоручује се да носе свој знак урађен у липовом дрвету. Талисман им помаже да ватру коју носе у себи усмере у правом смеру!

Иди на врх