Чертог Коња

Чертог Коња

23 јуна - 15 јула

Бог покровитељ: Купало - дрво Брест

У словенској култури Коњ је сунчани и ватрени симбол, који је повезан са породичним благостањем и плодношћу земље. Представници овог чертога су под окриљем словенског бога Купала, који персонификује вечну младост, и способни су да очисте сва три људска сушатаства (душу, тело и дух) од разних тегоба и тамне енергије, која се накупља током живота.

Моћни заштитник чертога Коња је Бог Купало који дарује неограничену мудрост и отвара пред очима одабраних представника Расе тајне путеве универзума дуж којих воде Велики Богови, а такође пружа приступ темељима универзума. Бог Купало се у многим историјским списима појављује на прилично динамичан и активан начин, а Коњи су од покровитеља наследили само најбоље особине. Период деловања космичких сила на чертог Коња је заиста невероватно време када се одвија цветање природних појава и силе различитих димензија пресеку.

Од давнина се Брест сматрао светим дрветом, које није само дрво, већ један од симбола Великог Перуна, и персонифицира породичну срећу, духовну хармонију и плодност. У словенској култури постоји чак и устаљени израз у народу „волети под брестовима“. Такође се веровало да брест штити људе од несреће и заштитник је земаље и околине: кућа, река, бунара. Дрво је штитило сељане од разних природних катастрофа, па је наведено у књизи заштићених биљака, које су биле забрањене за сечу. Чертог Коња дворана има још једну свету биљку – папрат, која је у народу широко позната као Перунов цвет. Магична својства папрати, која цвета само у ноћи Купала, по Духу су врло блиска с неконтролисаним ватреним елементима. Проналажење овог цвета папрати није било могуће за све, али срећнику који би открио биљку у цвату отворили би се невероватни дарови у облику натприродних могућности: видовитости, разумевања језика животиња и других.

Коњи су у већини случајева су непомирљиви максималисти. Увек желе да реше лаке проблеме на компликован начин, тако да избегну сваки могући приговор. Коњи су природно обдарени снажном енергијом, али не успевају сви да науче да контролишу своје емоције, што често доводи до урушавања личних амбиција. Да би се носили са унутрашњим контрадикцијама и ствари започели логично, потребно је набавити талисман чертог Коњ.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Даме рођене у чертогу коња су олицетворење стихије и различитости карактера, што одговара женској натури представница овог знака. На први поглед, жене у чертогу Коња могу изгледати попут романтичних личности које воле сањати о будућности у усамљеном месту, заједно са вољеном особом . И то је истина, само уз то, оне су у души врло заједљиве. И на основу тога, оне могу у потпуности прекинути било који однос, чак и поред тога што је изузетно тешко толерисати разочарења и раздвајања. У већини случајева жене радије посвећују сво слободно време породици и растућем потомству. Али неке од њих стављају на прво место каријеру и остају дуго усамљене.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Одликују се по изузетној физичкој снази и топлом темпераменту. Они могу планути чак и из најмањег разлога, али се брзо охладе. Мушкарци проналазе посао у различитим секторима економије и активно су укључени у скоро све области живота. Али највише воле да буду независни, па је њихово право звање повезано са креативном инспирацијом: биоскопом, музиком или уметношћу. На љубавном плану, мушкарци су увек навикли да постигну све одједном, али из тог разлога често не успевају. Међутим, то их нимало не мучи – брзо посвете пажњу другој особи.

Иди на врх