Чертог Лисица

Чертог Лисица

24 марта - 16 априла

Бог покровитељ: Морена - дрво Граб

На Кругу Великог Сварога, одређеним редоследом, налази се шеснаест светих знакова који одређују природу и понашање људи. Девета по реду је чертог Лисица, чији опис треба започети заштитницом овог симбола – Богиња Морена. Она осликава слику оштре зимске сезоне, тријумфа правде, физичке смрти особе и, истовремено, вечног живота на земљи. Богиња Морена штити не само представнике знака Лисице , већ и људе који се баве магијским пословима: чаробњаке и калдуне. У ствари, Богиња Морена није Мајка Божја, међутим, наши преци су је поштовали равноправно са другим небеским Мајкама. Позната је по разним именима зависно од племена коме су Словени припадали : Марена, Морена, Мара…

Моћна заштитница чертога Лисице у ствари не влада смрћу, као што се данас обично верује. Она даје вечни живот у свету Славе. Са доласком Богиње Морене на земљу долази зима и природа заспи уз звук немирног сна током цела три месеца. Међутим, на крају владавине Небеске Госпе, загревање поново започиње и цео живот око њега се враћа у живот. Богиња Морена пажљиво посматра не само природу, већ и скреће пажњу на људе. Након смрти особе, она даје упутства људској души, водећи рачуна о акумулираном искуству на земљи.
Лисице су, то што јесу, лукави и хитри ловци, проницљиве особе које до свог циља стижу лукавством пре него силом.

У љубавној вези, лисице су прилично сензуалне, али увек покушавају да пронађу објашњење за једну или другу сензацију. Покушавајући да схвате дубину високих осећања, они често лутају у таквим даљинама да се једноставно могу изгубити у својим мислима. Да бисте то спречили, морате увек имати заштитни талисман са собом који ће у право време човеку отворити канал ка божанској енергији.Овим људима прија рибизла и све што је направљено од граба.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Желе показати своје умеће и урођене способности где год то сматрају неопходним. Њих увек привлаче разне авантуре. Ако пропусте велики и занимљив догађај, постаће јако узнемирене и можда ће бити и тужне. Лисице су добре мајке. Оне децу образују у складу са својим веровањима и принципима, као и у духу породичних традиција. Воле да раде у сфери која је повезана са фасцинантним догађајима, тражењем информација и креативном само-реализацијом.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Мушкарци рођени у овом знаку не прихватају монотон физички рад, који једноставно „убија“ интересовање за живот. Њихово сврха је да доведу до опипљиве користи у глобалном смислу, па најчешће заузимају водеће положаје. Мушкарци имају суздржан и истовремено одлучан карактер, као и чврсту непоколебљиву вољу која им омогућава да у кратком времену постигну своје циљеве.

Свим представницима симбола „лукаве лисице“ препоручујемо да купе талисман са чертогом лисице. Талисман ће поуздано заштитити од било каквог магијског утицаја и  од пада у непријатне животне ситуације. Осим тога, ако амулет стално носите са собом, он даје особи неисцрпну енергију и способност логичког размишљања, што помаже у брзом доношењу исправних одлука.

Иди на врх