Чертог Лос

Чертог Лос

9 маја - 31 маја

Бог покровитељ: Лада - Бреза

Једанаести знак у Свароговом кругу је Јелен или Лос ( зависно од тога где је које племе Словена живело) . Наши преци створили су посебан древни календар, који се звао Сварожији Круг. Подељен је у шеснаест сектора, од којих је сваки штити одређени Бог. Дуго се веровало да датум рођења одређује природу особе и његове духовне особине. Покровитељ људи рођених у овом знаку је прелепа Богиња Лада, која персонификује читав словенски пантеон, будући да је баш она Небеска Богородица.

Свето дрво чертога Лос се сматра вечно младом и величанственом лепотицом – Бреза која представља олицетворење истинито женствено начело. Младе девојке су често долазиле у близину овог дрвета да би напуниле своју душу позитивном енергијом, а такође су често лиле сузе када су биле тужне , аБреза им је пружала утеху. Међутим, Бреза прија такође и јачој половини човечанства, дарујући мушкарце развијеном интуицијом, креативном инспирацијом и меким, сусретљивим карактером. У словенској култури бреза се сматрала симболом младости, породичне среће и благостања живота – не само материјалног, већ и духовног. Гране дрвета, које су са почетком пролећа биле испуњене виталном енергијом, коришћене су како би заштитиле дом од тамних сила и негативних магичних ефеката.

Богородица Лада штити сву истинску децу Велике Расе, штити породице од унутрашњих несугласица, а такође дарује своју децу разумевањем живота и природних појава, учи међусобном поштовању међу људима. Лосове одликује напоран рад и марљивост. Одговорно извршавају посао који им је поверен и улажу све напоре да постигну добре резултате. То не значи да ови Јелени уживају истинско задовољство у обављању исте мучне рутине, али боље су прилагођени од осталих људи таквим условима.

Карактеристике жена рођених у овом знаку :

Одликује их невероватна жеђ за животом испуњеном радошћу, срећом и просперитетом. Да би то постигли, оне се труде и ревносно штите огњиште од напада споља. Понекад су жене склоне нервози , јер морају да брину много и о послу, здрављу родбине, а такође морају да решавају и многе животне проблеме ако сами одгајају децу. Иако не воле да проводе дуго времена усамаене, стално су у потрази за верним сапутником који ће им омогућити да се осећају као права жена. Талисман са чертогом Лоса помаже им да се изборе са свим животним невољама и пронађу праву љубав.


Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку :

Мушкарце рођене у знаку Лоса карактерише непосредност апсолутно у свему, чак и када је у питању интимна веза. Склони су да убеде друге да су баш они у праву, па у већини случајева заузимају лидерске положаје, демонстрирајући очигледне склоности вође. Мушкарци Лосови поштују се због искрености и одзивности – помажу поготову људима који им импонују. Имају много истинских пријатеља који су спремни да их подрже у тешким временима. То не значи да су мушкарци избирљиви у љубавним везама, али су изузетно одговорни у избору своје друге половине, обично не журе са првим кораком ка зближавању.

Иди на врх