Чертог Орао

Чертог Орао

16 јула - 6 августа

Бог покровитељ: Перун - дрво Храст-Дуб

Чертог Орао је 14 знак у старословенском хороскопу. Покровитељ и заштитник магичног знака је мудри и моћни Бог Перун, који разбија своје непријатеље громом и муњом, као и орао који руши противнике нападима муње из ваздуха. Свето дрво овог знака је Велики Храст(Дуб,Грм…), који је оличење величине и бесмртности природе. Бог Перун у чертогу орла штити све процесе који се одвијају на огромној територији пространих земаља Велике расе и у стању је да заштити сваку особу која тражи помоћ. Талисман чертог Орла првенствено је потребан особама које имају различите тешкоће у животу и нису у стању самостално да решавају личне проблеме.

Орлови су под окриљем Перуна и зато су склони спорту и ретко имају здравствених проблема. Омиљени хоби орлова је бављење борилачким вештинама, које развијају пластичност и координацију покрета. Представници чертога су готово увек добро припремљени физички, међутим, мудро користе силу и користе је само у екстремним ситуацијама. . Многи орлови се нађу у истраживању и науци.

Талисман чертог орла, чије значење подразумева уско преплитање божанске мудрости са људским принципом, доприноси откривању унутрашњих потенцијала.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Орлови више од свега воле да путују, што им омогућава ширење хоризонта и разгледање других земаља. Неке посебно импресивне личности остају непомирљиви путници, трошећи свој новац и слободно време на излете у егзотичне крајеве планете. Жене су громовитог карактера и усмерене на свој циљ. Добре су мајке иако некада не пазе на лично здравље , веома су посвећене деци.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Храбри , опасни ,темпераментни Перунови ратници . Гледају на свет са висине , што и одговара њиховом громовитом знаку У погледу изградње личних односа, ови људи су понекад плаховити и крајње непредвидиви. С једне стране, они желе да се брину за своју родбину, али с друге, они понекад осећају апатију према свему што се догађа, а онда чак и снажне породичне везе не могу да допринесу њиховом брзом повратку у пуноправни живот.

Иди на врх