Чертог Тур (Бик)

Чертог Тур (Бик)

17 априла - 8 маја

Бог покровитељ: Творац гласник - дрво Глог

Моћан заштитник људи рођених под овим симболом је Узвишени Творац, који се сматра небеским чуваром ризнице мудрости и древним традицијама свих народа на земљи. Он контролише процесе обављања магичних обреда и различитих ритуала уз помоћ којих људи покушавају да дођу до неба и затраже подршку од Богова. Делује и као бранитељ слабих и нејаких, деце и стараца, радника и ратника. Покровитељ чертога Бика је представљен у Ведама и светим списима као лик Небеског Пастира, који води своју децу бескрајним путем духовног развоја и пажљиво пази да се особа не спотакне у процесу кретања.

Свето дрво које прија људима рођеним у овом знаку је Глог , који је поштован по својим чудесним способностима и израженим чаробним својствима. Дрво је у стању да излечи особу од било које тегобе и често се користи за протеривање злих духова из куће или оближњег окружења. Према древним веровањима, колац од глога имао је огромну моћ против бића света Нави, а често су је називали и мотка Перуна. Глог се сматра божанским дрветом, јер лишће стално „подрхтава“ чак и по мирном времену пред светлим лицем Богова.

По својој природи људи у знаку Бика су суптилне природе и осетљиви, људи ,који увек теже потпуној слободи и независности. У стању су да примете чак и најмање промене које се дешавају у свету око њих. Верује се да , ако се нађу у непознатом окружењу, бикови који додирну било које дрво, могу да добију свеобухватне информације о непознатом месту. То им омогућава бољу навигацију у разним екстремним ситуацијама. Ови људи зависе од природних промена и често су метереопате. Зими имају више времена за опуштање, а с почетком пролећа њихова витална енергија процвета и њихова радна способност се драматично повећава.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Жене рођене у знаку Бика теже не само стицању нових знања, већ и преношењу на друге људе. Због тога они свој прави позив често налазе у настави или образовним активностима. Њихова одлучност, агресивност и одговорност омогућавају постизање невероватних резултата на овом пољу. Даме рођене у овом чертогу посебно обраћају пажњу на породичне односе и са поштовањем штите огњиште. Они могу створити идеалне услове за миран и удобан живот под овом небеском капом. Оне су верне жене и никада неће дозволити себи да издају вољену особу.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Одликују се одважним и храбрим карактером, па често радије раде у служби. Они постају професионални војни или спасилачки радници. Мушкарци су способни да обављају монотон рутински посао, чак и поред тога што не осећају велико задовољство од такве активности. Међутим, у име Рода, они су спремни да издрже било која животна „ограничења“. У љубави се понашају као верни и племенити џентлмени којима нису страна романтична осећања. Занимљиво је проводити време са њима, разговарајући и о једноставним свакодневним стварима, и о узвишеним и духовним.

Иди на врх