Чертог Финиста – Соко

Чертог Финиста - Соко

1 јуна - 22 јуна

Бог покровитељ: Вишњи Творац - дрво Вишња

Дванаести знак у Великом Кругу Сварога је СОКО или Финист. Покровитељ људи рођених током периода овог симбола је моћни Творац, а знак овог чертога је означен као коло. Мудри и праведни Свемогући Бог чува невидљиве капије свемира . Чињеница је, да јеТворац  повезан са вишим димензијама ,отуда и назив Вишњи. Он има директан утицај на људе који живе на земаљској кугли, контролишући њихов духовни развој.

Свето дрво за Соколове је вишња. Она је такође божанско дрво, које симболизује почетак и наставак људског живота. Наши преци су дуго обраћали пажњу на то да вишња прво цвета, а тек онда је густо прекривена лишћем. Овај необични природни феномен био је директно повезан са бескрајним током земаљског живота. Вишња представља безграничну енергију љубави и неуништива духовна богатства сваке особе. Обични људи су се често обраћали свевишњем ради помоћи. Тако би привукли срећу и радосне догађаје у свој живот и отерали разне тужне мисли.

Бог покровитељ, пажљиво чува древне традиције и небеске каноне. Бог обдарује истинске представнике Велике расе натприродним способностима и посебно „угледним“ открива свети дар видовитости или предвиђања. Свемогући Бог никада не одбија помоћ човека ако му се обрати чистим срцем и отвореном душом. Међутим, за људе који стално крше устаљене заповеди, Творац се веома наљути и окрене се од њих, ускраћујући неверницима благослове, магичну заштиту и покровитељство.


Карактеристике жена рођених у овом знаку:

Жене Соколице мукотрпно раде за добро породице и покушавају да све ураде савршено. Понекад им је тешко, али оне увек покушавају да остваре своје циљеве. Жене Соколице имају добро развијену интуицију, која им говори најбоља решења у тешким животним ситуацијама. Понекад жене рођене у овом знаку могу изгледати прилично контрадикторно и тајанствено, али то је варљив утисак. За блиске пријатеље, оне су увек отворене и не покушавају да се представе боље него што стварно јесу.

Карактеристике мушкараца рођених у овом знаку:

Соколови су по природи непоправљиви максималисти. Свакодневно им треба да решавају важне проблеме и филозофирају о разним темама. Ако млади људи често могу да сумњају у своје способности, тада су зрели мушкарци, који су много тога видели током година, сигурни у себе и способни да размишљају ван оквира. Јаки представници овог чертога најчешће се налазе у креативним активностима: постају уметници, позоришни глумци, музичари или воде своју колумну у штампаним медијима. Талисман чертога Финиста помаже у откривању талената, бољем разумевању њихове мисије и придобијању подршке моћног заштитника.

Иди на врх