Чертог Штука

Чертог Штука

13 октобра - 4 новембра

Бог покровитељ: Рожана-дрво Шљива

Велики круг Сварога подељен је у 16 сегмената звезданог неба .Сваки од њих одговара једно магијском симболу односно Старословенском или српском хороскопском знаку (чертогу).

Други по реду знак старословенског-српског хороскопа је знак штуке . Опис знака ћемо кренути од описа Богиње покровитељнице овог знака –вечномлада и носилац радости живота –Рожана . Она је олицетворење чувара традиције , радости рађања ,благостања Рода нашег ,а такође и благостања сваког човека. Упркос увреженом мишљењу разних хроничара ова светла Богиња није само заштитница лепих и трудних жена , већ своју пажњу посвећује и мушкарцима и често налази, у име својих штићеника, излаз из замршених ситуација и изводи их наравно на прави пут .

Шта рећи о шљиви ? Она је увелико код Срба постала свето дрво , од ње се користи све, и све на добробит српскога Рода. Дрво- нема бољег за огрев, роштиљ, израду бурића…..Плод даје здравље, прави се ракија , слатко , компоти , кнедле , суши се шљива …. Људима у овом знаку необично прија како близина , тако и конзумација плодова овог светог дрвета !


Карактеристике жена рођених у овом знаку :

Сва деца божија рођена у овом знаку су лако прилагодљиви , гибки и брзи као штука. Овај опасни ловац се у природи води као грабљивица, међутим штука спада у мудре и јако брзе ловце .

Лепша половина рођена у овом знаку наклоњена је породици , благостању исте .Због тога све силе ове дивне жене прилажу за то да се сви штетни утицаји споља спрече и да кућно огњиште остане у њиховој власти и контроли , као и да неизмерно напредује како материјално тако и духовно .Због тешког посла ове особе су неретко нервозне . Ипак сачувати своје огњиште и породицу од разних напада није лако , али ове особе имају снаге да не покажу своју слабост окружењу. Њихове планове може сазнати само особа од поверења и тако оне чувају свој ловачки елемент изненађења и веома често побеђују зломишљенике – увек су корак испред њих .

Мушкарци рођени у овом знаку требало би да обавезно носе талисман са овим знаком .Он ће их сачувати од усмерења негативне енергије ка њима. Мушкарци рођени у знаку штуке су благи , али веома мудри људи . Они своју мудрост и гибкост користе у замршеним ситуацијама и скоро увек излазе као победници из истих . Ови људи поседују неуништиви жар унутар себе и челичну вољу за победом, иако нису агресивни јављају се веома опасним противницима онима који на њих ударе .

Иди на врх