Числобог

Числобог

Овом Богу се приписује систематизација и редослед реке времена он припада вишим Боговима. Управо је Числобог дао древним Слoвенима не само календар, већ читав систем предвиђања догађаја заснованих на енергији земље и простора. Числобог је заштитник стабилности и промена, Бог који штити људски род, Бог који управља пресудом савести после смрти, идентификујући особу својим поступцима. Свештеници Числобога били су посебно поштовани, јер су имали моћ да предвиђају будућност и имали су јединствено знање. Тешко је пронаћи кумир овог Бога , јер је он покушавао да се не показује људима посебно, контролишући реку времена, која немилосрдно тече. Срби имају свој хороскоп , овај светли Бог нам је подарио слику еклиптике на свом штиту који је представљао део звезданог неба који се види са северног континента. Поштујући овај ток времена календар и хороскоп једно време смо живели у тоталној хармонији са природом.

Према легенди , Числобог је наредио кретање свемира, који је одобрио бог Велес. Заслуге Числобога приписују се стварању Круголета, својеврсног система који би после рођења особе одредио мисију те особе на Мидгарду. Ово није календар који је створио бог Коледо-Колодар, већ највиши систем предодређења најважнијих и најзначајнијих појава. Круголет открива  не само  будућност, већ је могао открити и најскривеније тајне универзума. Словени су жреце култа Числобога посебно поштовали јер су они практично усмеравали Род да се понаша онако како му је назначено свемирским законом.

Идеје о Числобоговој слици сигурно се мало разликују, као што је случај и са другим Боговима. Они су млади,  стари, понекад тмурни, понекад у самом јеку и пуни лепоте. Числобог  је дефинитивно мушкарац средњих година, са мачем у једној руци и штитом на коме је Круголет у другој. Односно, слика самог Бога може се тумачити на различите начине – заштитник бројева и ратник бројева. Шта вреди заштитити штитом и за шта се вреди борити с мачем Богу? За истину и за живот, то је недвосмислено и није важно чији је то живот – Бог или човек. Свеукупни заштитник сва три света, под његовим надзором су подједнако и Богови и смртници. Треба да се појасни, да је мач Числобога уперен у земљу. То много говори, на пример, да је Числобог миран Бог који не напада, он само одражава напад и штити ток реке времена. То је питање симбола повратка коренима. Мач уперен у земљу и одатле узима све своје живе ствари има корене. Корени су оно што држи људски Род, баштина предака, без чије је мудрости немогуће кренути напред и доносити исправне одлуке. Пут предака је једини исправан пут којим се човек треба кретати. Поента није само у свим тим демагогијама о враћању на порекло словенских веровања, не, не односи се на особу било које националности и религије. Баштина предака је мудрост стечена вековима, она помаже и подсвесно води човека на прави пут. Ако заборавите ко сте, какви су били ваши родитељи, који су живот живели, које су грешке направили или која су добра дела припадала њима, изгубићете се, јер ћете се једног дана сигурно суочити и с избором између добра и зла.Числобог  делује као заштитник  оних који свето одају почаст баштини својих предака; у праву су они који повећавају вековну мудрост и делују супротно искушењу. Чиста крв ће спасити такву особу од свих животних невоља и тешкоћа, а након смрти особе, заштити ће своју душу у великом и страшном суду савести.

Већ смо поменули Круголет односно Сварогов круг живота и појаснили да то није само нека врста календара .Круголет  показује не само какав је дан, месец или дан данас, већ је такође говори о судбини човека, природним катастрофама, о космичким појавама, на пример, о помрачењу и тако даље. Сам назив система даје разумевање чињенице да је време израчунато по принципу круга. Један такав круг садржи  144 године, од којих је свака шеснаеста година има своју стихију. Било је укупно девет елемената и девет боја. У сваком кругу живота било је шеснаест дворана, а сваку је штити Бог покровитељ. Числобог-ов круголет коришћен је до данас међу словенским народима. Његова употреба престала је, према неким изворима, 7208, што данас одговара 1700. Данас овај систем користе се само као врсту хороскопа, али овај жрецки календар може да израчунава и циклусе, појаве стихија на Мидгарду, као и утицај космичких сила на Земљу.

Жреци овог словенског божанства имали би  читаву башту око Кумира свог Бога, или око самог храма. Било је пуно цвећа.Жреци су могли да утврде тачно време њиховог затварања и отварања и на основу тога предвиде општу будућност. То јест, функционална сврха Числобога укључује не само способност предвиђања будућности, већ и управљање протоком времена.

 

Заправо у стара времена преци су могли да доживе 144 године. Зато је овај систем и установљен.

6 година дете –отрок- зависан од мајке (још увек има млечне зубе)

12 година део породице – зависан од својих родитеља-учи од њих

18 година пунолетство – тражи своје место жели да преузме живот у своје руке

33 године зрелост-доприноси и породици и друштву

50 година –може да влада и допринесе држави- односно ширем Роду

72 године – престаје са активним радом и следеће 72 године бави се преношењем искуства , подизањем родића и помаже у доношењу мудрих одлука за добробит Рода. Потврда овоме је Србски родослов . Имајући дуговечне претке ,људи су могли да науче о недаћама и подлостима својих непријатеља. У данашње време , гомила људи маши своју сврху и живи несрећно , jош и наседамо на трикове непријатеља , јер нема мудрих старина да нас посаветују.   

 

Заповеди светлог Числобога

 

1) Рођени у чертогу Вепра, морају усмеравати оне који су рођени изван овог времена.
2) Рођени у чертогу Деване, Да не траже жене у истом чертогу .

3) Не можете узалуд губити време, јер на тај начин можете изгубити цео живот.
4) Особа мора да гради од самог изласка Сунца и до заласка Сунца. Ноћ је време за опуштање и одмор.
5) Никада и нико неће променити ток времена, а обавезе и дужности према породици неће нестати.
6) Не може се одузети нечији живот, јер свако има своје рођење и своју смрт. Ако промените нечију судбину, неповратно ћете променити своју.
7) Ако је особа поставила свој циљ који треба да испуни, онда је судбина да испуни своју мисију, тада ће живот такве особе стећи прави смисао.
8) Човек треба да живи чистим срцем и мислима, а његова дела треба да буду величанствена и велика.
9) Онај ко живи по савести и части наћи ће мир у својој души и у животном смислу.
10) Сваки феномен, како у људском животу тако и у природи, има своје време, одређено Боговима. Чак и ако покушате да затворите очи на ово ништа се неће променити, записана судбина биће испуњена.

Иди на врх