АСТРОЛОГИЈА ПРЕДАКА РОДА

Данас поред модерне западне астрологије, коју сви знамо, постоји и традиционална астрологија, тропска астрологија, индијска астрологија, познатија као ђотиш и многе друге. Но, претеча свих ових је управо древна астрологија наших предака, ведска астрологија.“
„Наша хронологија није повезана ни са Сунцем, ни са Земљама, ни са Лунама, ни са Звездама, а везана је са законима Творца Јединог.

Сунце, Звезде, Земље и Луне убрзавају или успоравају свој ход, а закони Творца Јединог не задовољавају, и са сагласношћу њих посматра Числобог, који је чувар Реке времена.“

Настанак речи „календар“

Често нам „објашњавају“ да је реч календар произашла из латинског „calendarium“, што преведено са латинског буквално значи „евиденција зајмова“ , „књига дугова“. Чињеница је да су у древном Риму дужници плаћали дугове или камате у првим данима месеца, тј. у данима календана (лат. “calendae” или “календае”, чак и “календује” – име првог дана у месецу за древне Римљане). Али Грци нису имали календане. Стога, окореле неплатише Римљани су иронично говорили да ће вратити дуг по грчком календама, то јест, не зна се када (код нас постоји израз – Линбурга месеца).Овај израз постао је популаран на многим језицима света.

Ако се вратимо латинском језику, испада да је „дуг“ на латинском “debitum”, “књига” – “libellus”, “liber libri”. “Напомена” – “нота”, “litterae”. Напомена у смислу “notebook” – “албум”, “tabella”. “Зајам” ће бити “faeneror”. И неки од првих делова “calendarium” реч “caleo” преведени су као “проглашавање”, али не могу превести “ndarium” (или бар “darium”). Видимо да календаријум нема никакве везе са судовима и дуговима. А да ли су могли ову реч позајмити од нас?

Назив Славено-Аријског календара “Колядин Дар“, буквално значи поклон Коладе. Тј. реч “календар” не долази из “књиге дугова” Римљана, већ из споја Коладе Дар. Друго име за календар је Круголет бројева (Круголѣт Числобога).

Тада су се древним Да’аријским Круголетом Божјих Бројева (ДКБ) служили само ПравоСлавни Словени (ово не треба мешати са хришћанима). ДКБ има своје корене у данима када су наши преци живели на северу континента, коју су назвали Да’Арија (Хипербореа, Арцтида, Арктогеја). Календар има и Рунски облик приказ, тј. названи као Сороковник (месеци), бројеви, дани у недељи и именованог као Лета забележеног Рунама (тајне слике које пренесе велику количину информација). Први Сороковник је одређен једном Руном, а остали су означени као коњукција две Руне где друга Руна указује на део циклуса ротације наше Земље око нашег Јарила (Сунца). Овај циклус се зове Лето (“година” уместо Лета појављује се под Петром I, а слика “год” (од “година”) означава “структурни” период у ДКБ-у (од 1. до 144. године)). Од речи “Лето” на нашем језику, концепти се чувају: летопис, летописац, колико имаш лета, итд.

Календар је базиран на древном 16-цифреном систему бројева. 16 Лета формирају Круг, који пролази кроз 9 елемената, стварајући Круг живота за 144 године. И упркос својој необичности, за савремену перцепцију, овај календарски систем је најтачнији и најприкладнији од свих постојећих календара у овом тренутку. Током последњих неколико десетина хиљада година, наш календар није “избегао” или “заостао” за један дан, јер се ослања на модел Васионе и на аксијалну централизацију и на галактичку оријентацију Земље.

Наша Мидгард-Земља се креће око Јарила, које се врти око своје осе, а оса се полако креће дуж кружног конуса. У овом случају северни пол описује у простор елипсу, која је основа овог конуса. Оса овог конуса је управна на раван земљине орбите, а угао између осе и образујућег конуса је око 23 °. Ово кретање осе ротације дуж кружног конуса научно се назива прoцесија, а наши преци називају дан и ноћ Сварога. И као резултат, потпуна (визуелно посматрано са Земље) револуција звездног неба, свих 16 Чертога (сазвежђа) се јављају за 25920 година. У овом тренутку, астрономи сматрају да је дужина прецесије једнака 25729 (Платонова година). Астролози верују да је прoцесиони циклус 25920 година, а једна астролошка ера је 1/12 циклуса, то јест 2160 година. Раније, пре катаклизме, није било прoцесије, угао осе је био око 30 °, а оса је строго гледала у центар наше галаксије:

„ … У центру Сварге откривена је Хала ватре – Стожари (Светожари) – Искована од самог Сварога, извор свих Суштина. Ово је врх Светског Дрвета, Мер планина, место контакта нашег света са Вишим световима, у коме обитава Сам Свевишњи Род. У Стожарима Драгог Рода – Светског Истока – пробија светско јаје нашег универзума, иницирајући ротирање (тј. Коловраћење) Сварге. Ови Стожари, срце Звезде севера, сада зову Полијарној, а наши преци називали су је Седавој, Сјад-звездом. У Седави се јављају звездане слике Сварога и Ладе у људском облику – Сазвежђа, сада се зову Cepheus i Cassiopeia. Сварог и Лада напуштају пут ка Дрвету Светова, које чува Велес, у облику Огњене Змије (сазвежђе Змаја). У близини се такође налази сазвежђе, коју неки зову Медведице, други – Крава, а трећи – Јелен. Ови чувари Ирија су Велес и Дажбог. У самом центру Стожара Сварожића, је слика ватрене кашике (Мали Медвед). Ту кашику је бацио Велес са неба, а затим  … ”

Јарило-Сунце је улазило у сазвежђе „огњене кашике“ (изгледа као кашика багера, па је касније и радни део багера по томе добио назив), кога назваше Зимун. Сазвежђе је систем звезда (Сунца и Звезда), која се крећу по својим орбитама, око центра сазвежђа, где се налази објекат, који астрономи називају неутронска звезда, која је била откривена 2004.године. Астрономи је називају 1РXС Ј141256.0+792204.

На грбу Беловодја, може се видети локација Јарила у сазвежђу Земун. Јарило је приказано у виду (облику) Звезде Инглија, окружена са шеснаест сазвежђа, по којима се Јарило креће дуж Свароговог круга (за посматраче са Земље), у току једног Лета се премешта из сазвежђа у сазвежђе у супротном правцу од уобичајеног годишњег циклуса: Сазвежђе Девице, Вепра, Штуке, Лабуда, Змије, Вране, Медведа, Роде, Вука, Лисице, Бика, Лоса, Сокола, Коња, Орла, Леопарда.

Кадгод Јарило-Сунце прође кроз одређено сазвежђе, сједињење његовог Света са Светом Сазвежђа даје утицај на судбине и карактер људи и даје силу, моћ коју посматрају Света Дрва, која расту на Мидгард-Земљи.

Положај Сунца на небу одређује се у време солстиција, т.ј. у којој је констелацији (сазвежђу) Сунце 22. марта (латински, западни стил) или 22. септембра (аријски, руски стил) – у тој ери ми и живимо. Сви знају знаке зодијака који прате особу у животу, али овај систем се сматра релативно младим и није увек тачан. Древни системи имају већи проценат тачности у описивању људске природе, његове судбине и судбине човека. Овом тренутку није посвећена ни једна научна расправа и ни један учени астролог не прати ово професионално – то је тема за посебну вишедневну дискусију. Но потомци древног Рода су увек били заинтересовани за тренутак заштите тог или оног божанства и његов утицај на судбину човека.

Преци су дуго користили свој систем покровитељства, који се одликовао својом савршеношћу, али је уједно био и прилично једноставан. У неколико документарних извора, овај систем се зове Сазвежђе Свароговог круга, који су, по аналогији са знаковима зодијака делили небо на неколико делова, од којих сваки има свој психофизички утицај. У тренутку када Сунце пролази по одређеном сектору круга, становници Земље добијају скуп одређених карактеристика. Круг Сварога је подељен на 16 поља ( у данашњој астрологији се то зове поље), који имају своје особине и имају одређени утицај на сваку особу. Сваки потомак једноставно је обавезан да од датума рођења упозна своје поље круга, јер од тога не зависи само његова судбина, већ и избор амулета или руна, што ће помоћи у достизању одређених резултата у животу.

С обзиром да се, за разлику од западне и кинеске астрологије, Славено-Аријска у небеском своду разликује не 12, већ 16 зодијачких сазвежђа, тада зодијачка епоха не траје 2160, већ 1620 година. То јест, тачка јесењег солстиција Сунца прелази сваке 1620 године у ново сазвежђе:
Јарило-Сунце припада „систему тројних звезда“ (говорећи астрономским језиком). Поред тога, троструки систем укључује и Белог Гиганта и браон патуљка (Мара). Једна од Земаља браон патуљка – Нимизида, која је приказана као диск са крилима, има период кружења 3600 година.

Дан Сварога има 180 кругова живота (25920 година). Сада узмите у обзир векове (100 година), а Словено-Аријци разматрају Круг Живота, који се састоји од 9 Кругова Лета или чини 144 Лета – минимални период живота за људе на овом свету. У складу са тим Круг Лета = 16 Лета: Петнаест простих Лета и шеснаесто – Свето Лето. То је због чињенице да се свака шеснаеста орбита Мидгарда продужава услед интеракције са другим земљама (планетама) и лето се продужи за 4 дана. Овај циклус је такође повезан са древним догађајима, наиме 15 година прошло од пресељење Велику Расе из Да’Арије у Расенију (територија од Урала до Тихог океана,Пацифика), и 16. Лето наши преци су живели у новим земљама и узносили славу Наших Богова. У част овог догађаја наши преци су почели да славе Пут Прави, што у преводу са х`Аријских руна значи “Пут којим су ишли Богови”.
Од тада се Лето обележава од дана Великог празника  Небеског судије.
Даријски Круголет  садржи таблицу са круголетом, елементима, бојама, начелима и принципима.

Како можете сазнати које је ваше поље?

Сваким даном број људи, који се враћају знању предака, расте геометријском прогресијом, а једно од првих питања које су постављали потомци наших предака, је “како сазнати своје поље”. На интернету или у литератури, можете срести разне варијанте могућности сазнавања својег поља, од којих је најједноставнија табела односа између савременог грегоријанског календара и Круглолета Числобога (древнословенског календара). Али веома радознали модерни припадници нашег Рода знају како сазнати по датуму рођења своје поље – постоји функционални радни алгоритам, који по некомпликованим математичким прорачунима прецизно проналази датум рођења према Круглолету. Брзина и истовременост је у томе што сложеност одређивања датума његовог рођења на календару предака је да датум почетка године плива, тако да препоручујемо да или користите готове одговарајуће табеле или посебне сервисе. Важан фактор, који не треба заборавити током прорачуна је присуство сопственог система рачунања времена који су наши преци користили.

Поље наших предака од датума рођења вам омогућавају да знате праве информације о особинама вашег карактера које можете исправити. Вреди запамтити да поље одређују само основне особине и особине личности, а особу током свог живота променом своје унутрашње енергије то мења, оно што је дато његовој природи. Важна обележја знања поља су упозорења и предострожности о томе шта треба избећи, шта се мења и шта захтева додатни развој. Астролошки хороскопи, који су познати многима, само је једно од тумачења Поља предака, који су имали јединствено знање и хиљадугодишње искуство.

Која је разлика Свароговог круга у односу на зодијачке системе?

Хороскоп наших предака по датуму рођења (поље) заснива се на сложеном дизајну, који је постао основа за круг Зодијака. У календару древних предака, сви звездани објекти – Сунце, Месец, планете, галаксије – заузели су одређено место на небеском своду. Често се хороскоп словено-аријанаца упоређује са зодијачким хороскопом – у неким тренуцима су слични, али разлике су много веће од сличности. Прва и најважнија разлика је 16 поља, које се могу фигуративно описати као месеци у трајању од 21-23 дана. Уобичајено се верује да су поља која су наши преци одређивали скуп особина душе коју су богови дали.

Особине дизајна и примене Свароговог круга

Хороскоп словено-аријаца заснован је на знању стеченим током миленијума и животном искуству стотина генерација. Зато сва поља омогућавају максималну карактеризацију било које особе – његове таленте, скривене квалитете и страхове. С исправним тумачењем и разумевањем поља може се предвидети не само судбина човека, већ и нације у целини, како би се избегле невоље. Сви амулети круга имају своје специфичне особине које ће помоћи бољем животу особе, откривају потенцијал сваке особе. Истовремено, талисман круга Свароговог је давао особама те квалитете које су му и Богови дали.

АСТРОЛОГИЈА ПРЕДАКА РОДА
Иди на врх