Календар старих Словена

ЛЕТО 7533 ОД СКЛАПАЊА МИРА У ЗВЕЗДАНОМ ХРАМУ

ШТА ЈЕ ТО КАЛЕНДАР ? Колядинъ Даръ?

Многи од Вас верују слепо званичним објашњењима о мерењу времена , астрологији као и о зодијаку и сличним подвалама модерне науке .

Ми Словени смо упали у ужас векова и страшну погибију и међусобну мржњу само због лажне историје , подметања и насилног увођења религије . До тога је дошло због распада великог словенског царства Тартарије и потоње похлепности разних словенских кнезова и краљева.

Да почнемо од почетка ,

Прво Дарвинова теорија није истинита . Ко прочита Веде и Велесову књигу схватиће да смо ми Словени слетели на Мидгард Земљу у древној прошлости . Настанили смо у временима три сунца и три месеца континент Хипербореју-Даарију . Копно које се састојало из 4 дела . Словени су тада себе називали Раса . Света раса састојала се из 4 наРода . Харијци , Даријци ,Расени ,Светоруси.

Основне карактеристике ових људи су биле памет, виспреност, високо технолошки развој , пре свега дисциплинованост . Наравно Раса није била једнобразна . НаРоди су се разликовали по физичким карактеристикама .

Наиме како је то изгледало:

Хариијци – Риђе косе,зелене очи-високи до 2 м

Дааријци- Беле косе, сиве(сребрне очи) у неким случајевима светло плаве, високи преко 2 метра.

Свјаторуси –Плаве косе , плаве очи , у неким случајевима светло зелене- висине од 1,60 до 1,90 м

Расени – смеђа или тамно смеђа коса у неким случајевима риђа , смеђе или тамно плаве очи- висина од 1,70 до 1,90

Ови људи су донели своја знања како о космосу , тако и о суштини и циљу живота , а можемо рећи и религију , али ради се о знању , а не догми !

Никоме се нису молили, него су Богове славили ! Нису били раби божији , него деца и унуци Богова . Бог није био свемоћно биће које кажњава ако не верујеш у њега , већ предак који је достигао ниво Творца . Творац је био Род . Размислите колико су нам у језику наслеђе оставили , знајући да ћемо посрнути кад тад ! Знали су такође да ћемо се пробудити једног дана и освестити . Нпр: , НаРод, ПриРода,Рођак,Родбина,Препород,Рождение , итд ….Творац Род је од основног слога РА створио светлост, космос и овај свет . Запитајте се зашто сви ми Словени у јуришу вичемо У РА ! 

И тако наши преци Творац Род и Богиња Земун изродише Велеса, а  Богови Сварог и Лада изродише Перуна, а они изродише Дајбога, Стрибога , Мару, Тару, Числобога ….. и читав пантеон који се хиљадама година славио широм света старих Словена . Ти наши преци су нам оставили заповеди , како да живимо правилно у хармонији са природом . Предак Числобог је на свом штиту нацртао карту неба орјентишући се према звезди  Даници сазвежђе Сиријус . И направио је штит који је предао Богу Коледу- Кољади дар, а он даде људима, то јест календар (значи реч није грчког порекла већ потиче од Словена) , који за све ове хиљаде година не одступа од утицаја космичких сила и утицаја на Мидгард земљу ни за мало . 

Иако је земља после разних катастрофа променила изглед копна , чак и своју осу овај календар нам тачно говори о току реке времена и не штети човековом биоритму . Што се за Грегоријански или Јулијански не може рећи !!! Пратећи овај календар наши преци су знали , по датуму рођења , основне карактеристике човека , његовог Бога покровитеља , а самим тим и његово порекло. Знали су које природне силе одговарају ком човеку . Које дрво коме одговара , који чај или напитак од којих трава треба да пије, коју храну претежно да употребљава . Од ког дрвета треба да прави себи,да се изразим тако,талисман односно оберег . Држали су се тих правила и живели јако дуго чак до 144 године . Иако је код Срба касније промењен циклус календара на 12 месечни нико се није одрицао савета из Свароговог круга живота и Круголета . Да појаснимо о чему се заправо ради : Иако не бих то волео тако да назовем ради се о хороскопу који је у потпуности тачан у односу на људе који носе геном Расе . Силе које делују на нас усађују нам карактеристике и одређују нашу судбину на нашој кугли Мидгард Земљи .

Даарийский Круголет Числобога

Круг Сварога

У древно словенском календару(Колядинъ Даръ)
свако је лето (година) имало своје име. Круг година је направљен од њих:

1 – Луталица (стаза), 2 – Свештеник, 3 – Свећеница (Девица), 4 – Мир (јав), 5 – Свитак, 6 – Феникс, 7 – Лисица (Нав), 8 – Змај, 9 – Змија, 10 – Орао, 11 – Соко, 12 – Коњ, 13 – Пас, 14 – Тура (крава), 15 – Вила (кућа), 16 – Храм (храм)

Круголет се састоји од 16 година – 15 простих и једно Свето лето

Круг живота – 9 Кругова лета граде Круг живота (9х16) = 144 године

Круг Сварога (или дан Сварога) састоји се од 180 кругова живота – 25 920 година. За то време Јарило-Сунце једно за другим пролази кроз небо свих 16 Чертога -сала (Сазвежђа).

1. Чертог Девана – 10948-9328 Пне (Богиња Жива)
2. Чертог Вепра – 9328-7708 Пне (Небески судија)
3. Чертог Штука – 7708-6088 Пне (Богиња Рожана)
4. Чертог Лабуда – 6088-4468 Пне (Богиња Макош)
5. Чертог Змија – 4468-2848 Пне (Бог Семаргал)
6. Чертог Врана – 2848-1228 Пне (Бог Коледо)
7. Чертог Медведа – 1228-295 Пне (Бог Сварог)
8. Чертог Бусл-Рода- 295-2012.  (Творац Род)
9. Чертог Вука – 2012-3632 (Бог Велес)
10. Чертог Лисица – 3632-5252 (Богиња Морена)
11. Чертог Тура – 5252-6872 (Гласник)
12. Чертог Лоса – 6872-8492 (Богородица Лада)
13. Чертог Финиста – 8492-10112 (Вишњи Бог)
14. Чертог Коњ – 10112-11732 (Бог Купало)
15. Чертог Орла – 11732-13352 (Бог Перун)
16. Чертог РАС (Леопард) – 13352 – 14972 (Бог Тарх Дајбог)

У сваком Чертогу Јарило-Сунце излази и путује током периода од 1620. година (Звездана сала). Сварог Бог небеса и ковач, творац нашег света и судбине је покренуо свет Рода Аса (Раса). Почели су да се смењују дан и ноћ, месеци и годишња доба.

Руне у смеру супротном од казаљке на сату означавају 9 дана у недељи, 9 месеци лета и 9 елемената(стихија)- ово је унутрашњи круг. Спољни прстенови Круголета Числобога означавају 16 часова дана(данас је то 24 часа), 16 месеци у кругу годину и 16 сала-чертога Свароговог круга.

Ток „Реке живота“ је ротација прстенова круголета, дан траје 16 часова , ротација 9 дана у недељи, ротација у месецу 9 месеци, ротација 16 година чини свети круг и ротација 9 елемената у кругу живота. Такође ротација кроз 16 чертога Сварожијег круга.

Ротирајући ове прстенове, можете бирати сат, дан, месец и годину било ког датума из будућности и прошлости како бисте сазнали какав је његов утицај на ваш живот.

На штиту Числобога , у Свароговом кругу виде се три примера писмености које су Словени имали пре него су се многи народи описменили , Дааријске руне , Буквицу,Црте и резе. Писмо је онда било образно и говорило је много више него данас . Упрошћене азбуке је требало да измене свест Словена , латиница поготово . Међутим наши мудри преци , наши Богови су знали много више од данашњих владара света , те нас је наслеђе језика –усменог спасло . Размислите о изразу „Извео га је на прави пут“ . Постоји свет Правa ( где Богови обитавају) , свет Јавa (ту ми живимо ) и свет умрлих Нав. Размислите о светом тројству . Зашто је је број 3 толико важан за нас ? Млечни пут – Пут Правa куда хода Крава Земун и посипа млеко како би ми видели куда треба да идемо . Треба – оно што се нуди Боговима у замену за помоћ .

И да скратимо оберег(амајлија, талисман, хороскопски знак) израђен од дрвета , метала или камена –пластика никако , ће вас чувати и усмеравати у правом смеру. Привући ће космичку енергију потребну да бисте остварили ваше циљеве .

Иди на врх